fredag 8 augusti 2014

Golvbrädan knarrade redan i byggvaruhuset, men Sven Lang tänkte att den säkert kommer att sluta när den kommer på plats i en harmonisk hall. Sven skulle kanske inte köpt den men den var den vackraste brädan i kommunen, så han kunde inte motstå den.
Nu har Sven ett hallgolv som knarrar dygnet runt t.o.m. när han är på semester (säger blomvattnaren).
Det finns ändå en del positiva effekter med brädan. Sven har t.ex. dåliga knän som knarrar sedan länge, men numera låter det mer från golvbrädan än från knäna och detta har gjort att Sven kan koppla av från knäbesvären och röra sig bättre. Det var till och med så att han dök från hopptornet - utan kryckor - i badsjön nu i somras.
Under Sven bor frk. Larsson, som Sven tycker är så tjusig, men som han med sin medfödda blygsel inte vågat tilltala. Nu hade frk. Larsson undrat över vad det var för nytt ljud som hördes från Svens lägenhet och sedan erbjudit sig att låna ut sitt liniment för sin onda axel. Att smörja in golvbrädan med linimentet blev ingen succé - när det gäller knarrandet- och morgonen därpå när Sven hade lite bråttom så halkade S. med en något fuktig fot på den hala brädan och hamnade på sjukhuset med en spricka i foten. Frk. Larsson som kände sig till viss del ansvarig besökte S. med blommor, leenden, nystruken kjol och kaffetermos. Sedan dess har de två träffats vid fyra tillfällen varav ett oväntat på Konsum.
Sven har nu inte bara en knarrande golvbräda utan även en fin kontakt med tjusiga frk. Larsson och med sina knän.

Från tankar om att en negativ händelse många gånger skapar positiva effekter    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar