onsdag 28 januari 2015

Jag rusade iväg i ruset av en Rioja. Jag hade aldrig varit i Spanien förut, men förstod att det inte var långt till Madrid med alla sina apelsiner längs avenyerna. Riojan var från 2004, själv är jag från 51 och båda är mogna och vällagrade efter alla år (antagligen något överdrivet). Planet landade igår på rätt flygplats och den spanska flaggan fladdrade vid sidan av IKEA när jag tittade ut genom flygplansfönstret.  Är det en dold strategi hos IKEA att alltid synas i samband med inflygningar. Men strunt i IKEA, nu är det ju semester sa grannfrun från flygplansstolen bredvid och snubblade elegant nerför trappan och buklandade hårt på asfalten bredvid landningsstället.
I entrén till hotellet med swimmingpoolen samlades alla resväskor med de rullbara till vänster
och till höger de gäster som behövde påfyllning i sina minibarer. Det var redan kväll och stranden tom på solkräm och brända axlar.
Åter till Riojan som aldrig smakat så bra i Sverige som här på plats. Jag kavlade ner knästrumporna, lutade mig tillbaks i stolen, andades in medelhavsdoften, slöt ögonlocken och stannade kvar i stolen veckan ut. 

Från tankar om att inget är som Spanien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar