söndag 19 juli 2020


Hörde om en ambulanssjuksköterska, som hade sagt att vissa invandrare ofta överdriver sina plågor med att skrika högt. Det fick sjuksköterskan inte säga, nej det var rasistiskt ansåg många där ute i de sociala medierna. Men, det är ju inte konstigt om de tar med sig sina kulturella beteenden till Sverige. De kanske till och med tror att det gäller även i Sverige. Titta på en begravning i ex Mellanöstern och hör hur kvinnor skriker ut sin förtvivlan, så som det hör till deras ceremoni. När skall vi/ni svenskar sluta att blanda ihop rasism med beteenden från andra kulturer. Hade sjuksköterskan sagt att ”jag tar inte in skrikande invandrare i ambulansen”, så hade det varit rasism.
Det tokiga i det hela är att om det ex har skett en olycka så vet ambulanssjuksköterskan att i första hand bör de ta hand om de tysta (de svårast skadade), de som orkar skrika kommer därefter och det gäller oavsett kultur.
Sedan får inte vi infödda svenskar tro att vi alltid vet/gör bäst. Andra länders kulturer har mycket att lära. Kommer ni ihåg hur våra politiker för några år sedan försökte intala oss i Sverige att det inte finns några kulturella skillnader mellan olika folk och länder. Först skrattade vi, sedan skämdes vi inför deras okunskap och brist på klarsynthet.

Från tankar om att hålla ögonen och öronen öppna med urskiljning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar