tisdag 21 juli 2020


Känner ni till den lille Grodan, Simon nr. två.
Han vet inte längre hur han skall göra.
Det beror på att han får dubbla budskap.
Alltså ex. När någon säger åt dig att sluta upp med det där och samtidigt ler och bjuder dig på geléhjärtan. Du blir förvirrad.
Simon nr. två hörde i morse på radion där en chef för parkförvaltningen talade om nedskräpningen vid papperskorgarna på strandbadet. Det började med att han sa att om det inte finns plats i papperskorgen så får man ta hem sitt skräp. Efter ett tag i diskussionen med journalisten så säger han ”jag kan förstå att de lägger soporna bredvid den fulla papperskorgen och det är ju bättre än att de slänger den någon annan stans”.
Senare på TV hörde han den glade polisen som sa till fortköraren ”idag får du köpa en lott för du körde en kilometer i timmen under gränsen för att körkortet skulle dras in”
På kvällen la sig grodan i sin pöl och funderade : Går det lika bra att slänga sina sopor i närheten av papperskorgen. Får man köpa en lott om man kör mycket för fort.
På natten kunde inte Simon nr. två sova med öppen mun längre. Det bara rann in vatten till grodmagen. Han kände sig så förvirrad så han inte visste hur han skulle sova. Var det bra att äta några skorpor som mamma sa eller är det bättre att räkna grodyngel som pappa sa, men det är ju en annan sak.

Från tankar om att varför törs och får inte ansvariga med skärpa fördöma felaktiga beteenden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar