lördag 24 augusti 2019


Idag var Hans Svålde på REA-jakt. Han letade bara efter kläder som var nedsatta med minst 70%. Reor under 70% räknar inte Hans S. som äkta reor, det är mer en prisjustering säger han. Iallafall kom han hem med ett par nya byxor, en tysk märkesbyxa för 300 kr. istället för 1000. Färgen är beige, båda byxbenen passade sina kommande värdben, midjan kanske lite låg, rumpan platt och de gick att tvätta med andra byxor, helst tyska.
I butiken fanns ett par (alltså människor som var tillsammans), som prövade friluftsbyxor, frun sa till mannen ”de är lite för stora”, mannen argt – ”bättre för stora än för små”. Hans S. tittade på frun som gick över golvet med byxbenen hängande efter sig, men rumpan satt bra. Mannen tröttnade på sin provning och köpte en pizza istället, frun frågade sin man om han kunde hjälpa till med att kapa byxbenen, mannen hade en mängd pizza i munnen och kunde inte svara, frun blev sur och sprang ut till bilen, en Toyota från Japan, startade bilen och körde hem till sina burfåglar Alex och Axia. Fåglarna behövde gå ut och kissa, så när grannen gick ut till sin cykel mötte hon frun och fåglarna, som brukade kissa tillsammans vid busshållplatsen.
När frun gick och la sig, hade mannen redan duschat och vädrat kuddarna. Nu sov han med bettskenan tryggt förankrad i munnen. Frun pluggade spanska för vänsterhänta före sömnen.

Från tankar om att en REA handlar lika mycket om urvalet som priset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar