Semla:
Ikväll blir det fest
har endast mig själv som gäst.
I väskan en semla jag har
äter den helst i mitt lattebadkar.
Semlan är av den stora modellen och kostade 2 ¼ Selma. Ganska dyrt, men den var
min första i år och orsaken till det är säkert lågt semelintresse inom
familjen.
Så kommer vi då till den alltid lika viktiga och i semeltider aktuella frågan om
hur mandelsmassan skall integreras i bullen. Har just idag förresten hört att
alla inte tycker om mandelmassa. Det förvånar mig oerhört speciellt när det kom
från en annars vettig person.
Ja, skall mandelmassan blandas ut med grädden eller skall den ligga som en
klump under gräddtäcket. Hade jag själv varit konditor hade jag lanserat ”både
och semlan”. Det skulle då vara en lagom tjock dvs. en inte för tjock och inte
för tunn mandelmassaplatå täckt med ett mandelmassa-
riplat gräddlager. Succén borde bli ett faktum.
Från tankar om svårigheten med att bryta
tradition
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar