måndag 26 maj 2014

Veckorna bara rullar på.
Nu gäller det att inte sommaren drar förbi med en sådan kraft och snabbhet så att vi plötsligt upptäcker när höstlöven faller att vi inte hann njuta fullt ut.
I ungdomen märkte man hur veckorna for iväg när det drog ihop sig till helg och det gällde att ordna en skvätt vin till lördagskvällen. I dag märker man det när helgen är över och man skall fylla på medicinen i dosetten till kommande vecka.
Ja, på något sätt innehåller livet ett antal rutor med liknande rubrik. Sedan skall rutorna fyllas och helst skall det vara visst samklang eller balans mellan de olika rutorna. Tyvärr är det något som det är svårt att ha överblick på, speciellt för en otränad person (som alltså inte funnits till så många år). Man kan alltså inte jobba 90% av sin tid för då blir det väldigt svårt att få in några siffror i tex rutorna med träffa sin make/-a, berätta för barnet hur det var när du var liten, motionera, se flera avsnitt från samma TV-serie, hälsa på grannen i grovsoprummet, ringa Lasse, sätta på de nya strängarna till gitarren, äta gott etc. – Men det vet ni förstås.

Från tankar om att veckorna rullar förbi i den inrutade vardagen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar