tisdag 14 februari 2017

Hur är natten i Abu Dhabi? Jo den var lika mörk som natten själv och lika svart som en kvinnas niqab, när den hänger ner och följer gatan. Är det därför det är så rent där, då den sopar markytan. Nej, så är det knappast, men den nöts nog och behöver säkert lagas då och då. (Bara den inte nöter på den egna viljan). Såg hur man rengjorde trottoarer med en stor polermaskin och på en vecka fann jag en ensam ledsen fimp som låg gömd i en trappa.
Naturligtvis är det förbjudet att skräpa ner och det bötfälls. På något sätt kändes det härligt med ett samhälle där det finns regler, där regler följs och att straffen är tydliga då reglerna inte efterföljs. Visst vet jag att det resonemanget är förenklatt, men man kände sig trygg i mörkret och brottslighet förekommer knappast.
Sedan blir man ju inte så glad då busschauffören som skall transportera en kull turister mellan Dubai och Abu Dhabi plötsligt svänger av från motorvägen, in på en parkering. Han lämnar bussen utan att säga något, stänger dörren, låter motorn och konditoneringen stå på. Kanske kissnödig? Nej vi räknade snart ut att det var bönestund och efter en halvtimma hoppade han in i vår buss, sa inget och körde vidare. På så sätt fick vi lära oss en del och glömmer inte den transfern. En halvtimme kunde vi bjuda på i den religionens namn.

Från tankar om att uppleva för att förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar