onsdag 6 mars 2019


Idag var det inte vår i vårt klimat.
En dag med långa kalsonger och rödpinade kinder på långa promenaden.
Nedanför bron guppade isflaken och på en pråm arbetade några män med att muddra kanalen. Vilka tuffingar, tänk om unga gängkriminella fick praktisera på pråmen under en vinter som ett samhällsstraff. Det skulle göra dem gott och även vi andra.
På gräset i Porto dömer domaren ett annat typ av straff. Roma får lägga en straffspark och det bli mål. I den andra ändan av planen står en svensk och vaktar målet, han sträcker upp sina armar mot den portugisiska himlen och bortapubliken jublar.
I tidningarna diskuterar man skolan. Några politiker från det största partiet talar om hur skolan bör vara, men inte hur de/vi skall komma dit. Som vanligt inleds dessa artiklar med att ta fram några marginella förbättringar sedan tidigare regeringar. Men, visst är det svårt att bedriva lärande utan relevanta regelverk för de starka och svaga lärarna och för de starka och svaga eleverna. Alla är ju lika viktiga.
I tisdags åt jag en semla, valde en blandad, tycker det är bäst även för skolor, blir aldrig bra med en klump med samma typ av elever.

Från tankar om att i det kalla vädret passar det bra att fundera på den kalla skolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar