torsdag 1 juni 2017

Med en öl i varje hand vandrade paret ner mot pub-bordet. Skymningen var på gång och det var dunkelt i lokalen. Då hörs plötsligt en rappare med halva micken i munhålan när en krullockig dam med stora silverörhängen fyller på med sin sång och energi.
Utanför står en grupp bussar eller husbilar med lyxen doftande rakt genom lacken. En av husbilarna rullar iväg med hundar och barn, fick höra att deras mål var 24 grader. Inte 24:e breddgraden utan de skulle helt enkelt åka iväg tills temperaturen blev 24 grader, kul idé.
Längs sidan på planen står en medelålders man i gråsprängd kostym och ropar efter bollen, vill han vara med och leka eller tycker han inte att den är tillräckligt rund, fotboll är svårt även om det inte finns några kor på gräsytan.
Dessa eleganta människor klädda i hattar, pärlhalsband och en massa självförtroende från fickorna som är fulla av pengar. Ändå måste de skiljas och tåget rullar iväg på modelljärnvägen i husets andra våning. På den tredje våningen bor konduktören tillsammans med en man från vagn 4, kupé 8. De åker tåg på all deras fritid, tillsammans med en kokerska som jobbar i köket på första våningen. Kokerskan äter själv helst inbakad restaurangvagnsfilé i valfri kupé. Paret med öl från första raden hade träffats på en dejt veckan tidigare och nu skulle de göra ett nytt försök, denna gång utan sina föräldrar. Husbilen är ännu på väg mot 24 grader och bensinen kommer snart ta slut. Mannen vid bollen är tydligen fotbollstränare och slipsen halkar omkring på den svettiga skjortan. De eleganta människorna söker kontakt med andra från samma socialgrupp, som även har fyllda fickor med marsipan. Modelljärnvägens vänner har årsmöte och livet är som tåget, det byter spår då och då för att komma vidare.

Från tankar om att på något sett finns det ett samband   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar