fredag 30 juni 2017

Tåget rusade iväg längs strandlinjen. Kvinnan i den tvärrandiga tröjan vinkade glatt. Mannen med de smala benen i de turkosa shortsen försökte övertyga kvinnan om sin egen storhet.
Hon kände till honom sedan tidigare och visste att tungan sa så mycket mer än insidan under hatten. Ett mord hade inträffat, rättsmedicinaren var på plats, en nykläckt liten bullig och rufsig fågelunge kallade på sin mor, en kvinna i en taxi hade benen utanför bilen, hon grät, hade visst sett någon falla, men hade just då tänt en cigarett och inte sett allt. Kvinnan i soffan som polisen förhörde hade en för trång klänning, men håret var välkammat i fina cirklar. Det mesta talade för att ett mordförsök hade skett. Lokföraren från tåget i den första meningen var misstänkt. Han hade inte följt spåren utan gjort en omotiverad sväng rakt mot den mördade som hade drunknat när han blev knuffad ut i havet av loket. Motivet skulle vara att den mördade under flera år hade ”plankat” in på tåget.
En del människor anser att det räcker med att andra resenärer eller samhället betalar och inte de själva. En del blir ursinnig och mår dåligt när de ser andra gratisåka och ser sin egen biljett bli allt dyrare.

Från tankar om att vi reagerar så olika på händelser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar