torsdag 22 december 2016

Varför är det så att inte alla vill förstå att biljetten är en enkelresa.
Det som gjordes igår kan inte repriseras idag.
Inte kommer svalan att på samma sätt störta så vackert ner mot sin färska insekt som i somras.
När våren kommer, då kommer svalan åter från tropikerna, sval och elegant kommer den flyga in under ladugårdstaket.
Tänk om man var lika sval och elegant som mannen i bilkön på Essingeleden. Han hade fällt ner suffletten trots nollgradigt, lurarna under hornen, lätt puffande på en cigarill, en rutig keps från XXL under hjälmen, tänderna var vackert blå, även annan teknisk utrustning som rattvärmare, batteriladdare till de förstärkta långkalsongerna, USB för tre, väst som matchade kepsen, två mobiler i samma hand som den vänstra och så det där naturliga sättet att se mätt ut fast korven var slut på Odenplan och ingen ville bjuda på sin egen matsäck.
Och ändå är det bara två dagar kvar och granen har redan börjat barra så att paketen blir kladdiga av kåda och smuts från granförsäljaren. Men skinkan är köpt och skall in i ugnen imorgon, måste sätta på spisen ikväll, skölja över senapen och googla på gradantalet.
Alla vill inte stiga i graderna och det är ju tur för alla kan inte vara chef, för då skulle de inte finnas några att vara chef över och då finns det inga arbetsuppgifter kvar, kanske. Alla borde ändå ha rätt att bli chef över sitt inre, att bestämma vad man själv tycker t.ex. utan att bli straffad.
Idag är det svårt att kombinera vad man tycker och sedan tala om det om man inte heter Trump.
Ute är det kolsvart och det är svårt at se att idag vänder det mot ljusare tider.
Tänk den dag då det blir ljusare i det mänskliga klimatet här på jorden. Den dagen firar vi, men först gäller julfirandet.

Från tankar om att Trump är inte sval, men han dyker på folk som en svala dyker efter sin mat 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar