söndag 10 september 2017

Udente Menia vaknade i sin bungalow när vågorna från vattnet slog in mot stranden. Hans fru Visilia Menia ville heller åka till danstävlingen i Karlskoga trots att hon hade svårt med benkordinationen.
Udente hade inte någon tanke på att en tsunami skulle drabba honom. Trots allt var det bara 8 meter till stranden, men å andra sidan hade det aldrig hänt att en tsunami drabbat Vänern.

I Vänern var nog gäddorna de största hoten, om man kunde sitta kvar i båten trots snapsen vid ombordsstigningen. På stranden kom plötsligt en liten flicka i 25-årsåldern dansande mot vindriktningen. Udente låtsade sova med vänster öga halvslutet och tänkte på sin mor som hade varit teaterdansare på Strand i staden. Förresten hur går det för Visilia i sin prickiga kjol på danstävlingen. Hon hade fått plats på andra stolsraden och kunde se de tävlandes kjolar flyga fram som duvor över piazzan. I handen hade hon en nötpuck vars glass rann ner i knät på frun som satt intill henne. Just nötchokladen var svår att få ren i tvätten.
På stranden i Vänern dansade nu ytterligare två flickor och Udente blundade med båda ögonlocken, men han log innanför sin baddräkt. I vattnet var det 19 grader.

Från tankar om att på en strand kan vågor både komma och lämna dig   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar