fredag 5 januari 2018

Hur påverkas du av naturen när brödet i ugnen bränns vid och stormen river ner den gamla tallen över hustaket. Den frågan har min granne ställt till oss varje gång vi mötts vid brevlådan. Mitt ständiga svar har varit ”Naturen är inget du påverkas av, naturen lever du med liksom med din otämjda bror”, visst kan du känna glädje när solen skiner och vattnet i badsjön når upp till låret, men det viktigaste är ändå om du mår bra med tanke på dina förutsättningar och om du sov bra i natt”.
Det brukar sluta med att grannen struntar i sin post och vi hämtar vår när nästa morgontidning har kommit. Vår granne åt andra hållet brukar oftast boka en resa till Mallorca dagen efter en sådan här konfrontation.
En annan intressant fråga som jag hörde i bussen till Klimpby är ”Hur platt kan en Platt-TV bli utan att du ser den bredvid en upptagen solstol”?
På TV;n ser vi en vacker kvinna i en rosa skyddshjälm som besöker en byggplats. Hon är inte bara vacker som en ros hon är även arkitekt och frågan är om fler hade lyssnat på henne om skyddshjälmen varit vit.
Den som påstår att hen är starkast i motgång ser inte verkligheten på ett verkligt sett. Alla mår bäst i medgång och stärks av den så att personen vill vara kvar i den zonen.

Från tankar om att en platt-TV kommer sällan med posten om du inte mår bra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar