söndag 7 januari 2018

Vi behöver fäste i tillvaron för att orka med nästa dag precis som vi behöver fäste under skidorna i uppförsbackarna. Ibland rusar livet iväg så fort så att det behövs ett tjockt lager av fäste för att bromsa upp.  Åh andra sidan kan väl ingen klaga när livet lätt glider fram och i mål, eller till ett delmål.
Någon snö tycks vi inte få den närmaste tiden här i Stockholmstrakten. Däremot lite kallare och lite högre till himlens tak. Våra vintrar blir kortare, varmare och fåglarna vet nu inte längre om de skall flytta som sina föräldrar alltid har gjort. De som ändå flyttar tycks komma tillbaks allt tidigare och då är de visst om insektsmat till dem. Mycket blir tokigt, inte minst för de som har sitt sommarhus nära strandlinjen och i framtiden får ta båten in i hallen.
Apropå båt så har vi en granne som bygger en båt. Den skall kunna gå att använda enligt grannen som varken är simkunnig eller direkt händig. Vi har föreslagit att han bör använda följebåt de första åren. Då blev han inte glad och nu är vår brevlåda mycket mindre och i en ny riktning. Annars är han en hygglig prick, som de säger på sjön.

Från tankar om att fästa sig vid fina grannar    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar