torsdag 4 januari 2018

I det stora landet i väst
gick en övergiven häst
Den trumpade vägen fram och var ledsen för allt han gjorde blev så fel. Ja det är svårt att hitta på nya idéer varje dag och ofta gör man som man brukar för att man kommit på att det är bra att just göra så. Tänk på det innan du gör förändringar och ställ dig frågan ”varför har vi alltid gjort så här”. Det kan även vara bra att höra efter med någon som har varit med förr.
Åh andra sidan är förnyelseförslag något som hör vardagen till och utvecklingen går ju framåt på många fronter. Problemet på ex. en arbetsplats är att den som har lång erfarenhet anses lätt vara en stoppkloss när hen öppet anser att det nya förslaget inte ger något mervärde. Ofta är ju nyheter en variant på något som redan tidigare har testats, kanske utan effekt. Då hörs det i korridoren ”Jo, men nu är det helt andra förutsättningar och vi har mycket bättre IT-support”. Därefter används den gamla nyheten något år, innan man återgår till tidigare arbetssätt, eller att den nya chefen har ytterligare ett nytt förslag.
Arbetsrelaterade onödiga förändringar går inte att vaccinera sig mot, som det gör med mässlingsjukan, men även det tycks ju inte hjälpa. Vissa människor bryr sig inte om att de kan
”dräpa” andra.

Från tankar om att vi vill ha nödvändiga förändringar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar