tisdag 13 mars 2018

Det pratas mycket om skolor idag och nya förslag haglar fram som flugor kring ladugården.
Här kommer två sanningar: (Det finns fler)
1. Visst är det bra om lärarna får högre lön, men effekten blir bara att de tycker att det är lite lättare att stå ut i skolröran. Är det målet?
2. I varje klassrum bör det finnas en vakt, som är anställd för att hålla ordning och därigenom skapa förutsättning för inlärning. Ordningsreglerna måste naturligtvis skärpas liksom konsekvenserna av att inte följa dem.
Annars är det en märklig värld här i landet. Politiker och andra ledande i samhället ändrar sig så ofta i olika frågor så att vi andra snart inte orkar/eller vill lyssna på dem. Det blir som att läsa en bok där det hela tiden startar upp nya ”trådar” med nya personer. Efter halva boken med ett otal handlingar som är på gång och många personer inblandade ger läsaren upp. Den blir ointressant och går inte att följa.
Skägget skall inte rakas av på den som odlar skägg om inte skägget påverkar den odlande på ett sätt så att han kan skada sig själv eller andra. Annars kan de flesta klara sig utan mustasch eller polisonger som hänger ner till brösthöjd. Och ute dröjer vårens värme.

Från tankar om att skolan förändras, men inte som folket vill    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar