fredag 2 mars 2018

Ute är det kallare än här inne vid Tv:n. I Italien är det snart val och regnet faller ner.
Här hemma är det inte bara kallt, det mesta verkar gå snett, förutom ekonomin som är stark.
Exempelvis det här med sjukvården. Att läkaren i Sverige ägnar hela 30 % åt patientkontakt. Själv hade jag trott på 20 %.  Har man/vi den åsikten att det är fult att serva en läkare och att de måste göra stora administrativa utredningar för att bl.a. sjukskriva den sjuke så behövs det snart inga läkare. Det räcker med administratörer, men vilka skall ta hand om de sjuka? Kanske någon politiker kan vidareutbilda sig, eller kanske utbilda sig.
I kväll är det final i ”på spåret”. En gång skulle jag se programmet, men då spårade det ut ordentligt. Just när Tv:n skulle sättas på kom grannen inspringande rakt genom den stängda altandörren och skrek att de hade myror i badrummet och i garaget. Vi rusade naturligtvis till dem för att undsätta familjen då frun i familjen fick värkar och behövde föda omedelbart.
Vi förslog då att hon inte skulle föda bland myrorna i badrummet eller i garaget och att de blåste för mycket på altanen. Myrorna tycktes lugna ner sig samtidigt som födelsebilen rullade in på infarten. Dagen därpå var Sveafina född och myrorna hade tröttnat på värdfamiljen.

Från tankar om att det snart är dags att få politiker att tänka lite mer ekonomiskt och kanske även på patienten 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar