torsdag 22 mars 2018

Under den svala ytterdörren kröp Hasse Hansson in till sin nyköpta villa.
Han hade nu köpt sin fjärde bostad och någon nyckel hade han inte använt varken till dörren eller till medicinskåpet där han förvarde sina oanvända tandborstar. Hasse hade alltid haft många hål i sin ekonomi, men däremot inte haft besvär med utbredd tandsten.
Nu inför påsken hade han köpt påskris till bastun. Det svåraste kommer att få hem några som vill smaka på riset, men han hade tidigare jobbat med en Vietnames som äter ris till de flesta målen. Kanske skulle han ringa honom till lunch.
Vädret i påsk kommer att bli som väder kan vara. Det innebär varma långkalsonger för både kort och lång. En mössa med foder, gärna av grankvistar är ett bra komplement till de långa kalsongerna. Ett år åkte Hasse på en påskresa, ett annat var han på en båtmässa för båtar, ett annat läste han en bra bok och åt chips med pytt i panna smak.  Bland de gula blommorna la sig Hasse på rygg, kliade sig i skrevet, tog ett djupt andetag, vände blad, hickade i motvinden och somnade skönt in i sin trygghet. Nästa morgon var Hasse kall och vaknade aldrig mer.

Från tankar om att det är svårt att finna nyckeln till ett gott liv     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar