fredag 16 mars 2018

I den djupa sanden solade Vera och John, deras kroppar rodnade allt mer och solkrämen följde med svetten ner i sanden. Båda var sugna på ytterligare en glass, badkläderna var torra, sandwichen uppäten, men solen skulle lysa en tid till. När de kom ner i havet med sina glassar i midjebältena la de sig på rygg och startade upp ryggsimmet med brösten mot himlen. När ryggarna var rena klev de upp ur vågorna och la sig på gräsets skugga bland några trevliga sommarblommor. Efter ryggsimmet blev de sugna på ytterligare en glass, packade upp sovsäckarna, mätte vattentemperaturen som var godkänd och satte upp sin gröna hydda.
När regnet tilltog och kaminen slocknade blev de riktigt hungriga och badsugna. De hade inte simmat bröstsim på den här badplatsen tidigare, men tyckte ändå att det kunde vara gott med kokt korv efter glassen. Senapen var slut i affären, att göra egen senap i kvällsmörkret kändes helt rätt och fiskarna tittade upp bakom sjögräset.
Nästa dag såg likadan ut och det gällde även dagen därpå. Bara glassarna räcker och de är snälla mot varandra, så kommer det här at sluta bra.

Från tankar om att simma lugnt när det finns möjlighet       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar