söndag 25 mars 2018


Idag är det palmsöndagen i bibeln och tänk vad många som längtar ner till alla fina palmer i varmare länder. Tänk er en solstol, en sandstrand, en sol, långt från solo, en god bok, en veckas all inclusive och över vikens vattenyta tassar Jesus lätt på foten innan han tar sitt palmblad och surfar vågat vidare.
Evert var i kyrkan idag, det var gospelmässa, prästen berättade att vid en tidigare predikan hade en man gått sakta fram genom kyrkan. Han hade en säck på ryggen och när han kom fram till altarbordet tog han ut en stor tung sten ur säcken. Med en duns la han den på altarbordet och så gick han långsamt tillbaks genom kyrkan. Prästen tolkade det så att stenen innehöll alla de vedermödor, bekymmer och slit som mannen hade burit på. Nu ville han bli av med dem och lämnade över dem till kyrkan. Den mannen tyckte Evert verkade klok och även prästen.
Samtidigt vid Medelhavet har fru All Inclusive glömt att smörja in sig med solkräm. Hennes hud blir allt mer röd likt stoppljuset i Allingsås. En man med ljust långt hår närmar sig Jesuslikt fru All Inclusive. Han suckar tung med stort medlidande innan han strör palmblad över hennes lekamen. Hon vaknar upp och den långhåriga mannen säger ”Du skall inte låta dig själv lida, utan vänd dig om mot de som inte har solstolar med All inclusive och lägg din kraft i att ge dem fisk och vin så de kan sola även imorgon”.
Efter gospelmässan tog Evert sig en promenad i det vackra vädret denna Palmsöndag. Han hade fått uppleva den fina sången i guds hus, men på hemvägen hade ena skosnöret gått upp, Evert hade böjt sig ner och när han skulle knyta det, så gick det av.

Från tankar om att alla söndagar är sig inte lika   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar